Najnovije informacije potražite na našem blogu abskolanis

Mens sana in corpore sano

U zdravom telu zdrav duh.

I bez sale idemo u finale!

петак, 8. мај 2015.

Finale takmičenja u bacanju bumeranga 2015.

Na platou ispred logora Crveni krst održano je finale takmičenja u bacanju bumeranga.

Bumfest ove godine održan je po četvrti put, a učestvovalo je 25 takmičara iz celog regiona.




https://www.facebook.com/marija.nestorovicrandjelovic.9/media_set?set=a.457013107818615.1073741828.100005297892719&type=3

https://youtu.be/ghY-_BQjIdo

https://youtu.be/63GC5MVq3FU

http://www.mts15maj.edu.rs/

https://www.facebook.com/festival.bumerang

Australian Ambassador to Serbia
Ms Julia Feeney
http://dfat.gov.au/about-us/our-people/homs/pages/ambassador-to-serbia.aspx
Bum fest“ organizovan je po četvti put u Nišu, na platou ispred logora na Crvenom Krstu. Ova jedinstvena manifestacija pored interaktivne postavke na temu sporta, fizičkog vaspitanja nauke i robotike, sve je poznatija i po finalnom takmičenju u bacanju bumeranga. Organizatori su đaci i profesori Mašinsko-tehničke škole “15.maj“, a generalni pokrovitelj ambasada Australije u Beogradu.
Promocija sporta, fizičkog vaspitanja, nauke i robotike, osnovni je cilj Bum-festa. “Danas bacam za buducnost“, slogan je ovogodišnjeg nadmetanja, čiji je tvorac Ivan Nogić, profesor mašinske grupe predmeta.
“Osa raund“, podrazumeva bacanje bumeranga pet puta iz centra kruga, prečnika 3 metra. Ukoliko ga uhvati bliže centru, takmičar dobija više bodova. Drevna veština dolazi iz Australije koja je, prvi put, generalni pokrovitelj manifestacije. Paradoks je da ambasadorka u Beogradu Džulija Fini, takođe prvi put, prisusutvuje nadmetanju u ovoj disciplini.
U bacanju bumeranga učestovalo je 25 takmičara iz Svrljiga, Trupala, Aleksinca i Niša. Da igra može biti inspiracija za biznis, potvrđeno je u slučaju đaka Mašinsko-tehničke škole “15.maj“, koje podržava i grad Niš.
Svi zainteresovani “Bum-festival“ mogli su da prate i preko interneta. Među novinama za narednu godinu predlaže se odvajanje kategorije osnovaca i srednjoškolaca i uvođenje revijalnog dela u kojem bi učestovali takmičari koji su završili srednju skolu.